User-agent: * Disallow: /cgi-bin/ Disallow: /images/ Disallow: /pages/thankyou.html

Hallo Influencer in spé!

Daar zijn we dan, na talloze tips en tricks en veel nieuws over jouw favoriete social media kanalen, vonden wij als het influence team tijd om echt iets te schrijven wat het nou inhoudt om een influencer te worden. Want met alle tips die wel of niet gelezen hebt op onze site kan je natuurlijk mee aan de slag. Gebruik ze ook goed om joúw profiel naar grote hoogte te brengen. Maar alleen zo makkelijk is het toch niet.

In dit en de laatste artikelen lees jij hoe je in een paar stappen dichterbij jouw carrière als influencer kan komen!

Waar in artikel 1 het niet ging over het algoritme van Instagram gaan we nu toch iets technischer in op het social media platform. Want het is wel belangrijk voor je om te weten hoe het werkt en hoe je er mee moet werken om jouw foto, post of video aan zo veel mensen te laten zien.

Het zit namelijk zo, Instagram en ook Facebook laat je bericht niet aan al je volgers zien. Dit heeft te maken met een algoritme die verwerkt is in de software van Instagram. Een algoritme is een soort van code die constant berekend, in dit geval, hoeveel mensen jouw foto op het strand van Barcelona laat zien. Instagram checkt jouw foto of die mooi en leuk genoeg is en of anderen die ook leuk vinden.

Een voorbeeld wanneer jij vaak op de foto van je beste vriend of vriendin reageert of die een like geeft zal jij vaker foto’s van hem of haar voorbij zien komen. Maar wanneer jij nooit een like geeft of reactie aan je buurman zal je deze niet meer voorbij zien komen. Simpel toch?

Het gaat dus allemaal om likes en reacties, die zorgen voor een hogere interactie of betrokkenheid van jouw volgers. Dit wordt ‘engagement’ genoemd in de social media wereld.

Wat bedrijven dus van jou willen is een hoge engagement rate op jou posts. Wanneer jij duizenden volgers hebt en geen reacties of likes dan hebben bedrijven niks aan je. Daarom is het ook van belang om absoluut geen nepvolgers te kopen want daarmee verpest je je profiel. Want als je 1000 nepvolgers extra hebt zullen de likes en reacties in het algoritme veel minder zwaar meetellen.

Oke, je begrijpt het nu denk ik wel. Maar dan de vraag hoe verhoog ik mijn engagement om goed beoordeeld te worden door het algoritme van Instagram? Hier zijn wat tips waarmee jij aan de slag kan gaan:

  • Mensen vragen om hun gedachten en meningen over bepaalde zaken. Nodig ze uit om een reactie te geven als; Wat vind jij hiervan? Kan jij me verder helpen?
  • Blijven reageren op reacties van je eigen berichten
  • Reageren op anderen, die dan vervolgens weer op jou gaan reageren!
  • Snel op DM’s reageren
  • Stories plaatsen!

Dit was het weer, wat vond jij ervan? Heb jij misschien aanvullingen gevonden? Laat het ons weten! Want dan zorgen wij dat de rest ook op de hoogte word gebracht!

Categorieën: Tips en Tricks

Geef een reactie