User-agent: * Disallow: /cgi-bin/ Disallow: /images/ Disallow: /pages/thankyou.html

Hallo Influencer in spé!

Daar zijn we dan, na talloze tips en tricks en veel nieuws over jouw favoriete social media kanalen, vonden wij als het influence team tijd om echt iets te schrijven wat het nou inhoudt om een influencer te worden. Want met alle tips die wel of niet gelezen hebt op onze site kan je natuurlijk mee aan de slag. Gebruik ze ook goed om joúw profiel naar grote hoogte te brengen. Maar alleen zo makkelijk is het toch niet.

In dit en mogelijk verdere artikelen lees jij hoe je in een paar stappen dichterbij jouw carrière als influencer kan komen!

Maar om te beginnen met het volgende, influencer? Hoe verdien ik dan geld aan mijn Instagram. Dat is natuurlijk een belangrijke vraag want het zou toch leuk zijn om met jouw hobby iets extra’s te verdienen.

Eigenlijk is het heel simpel, jij hebt iets wat bedrijven willen. Je hebt namelijk volgers in een bepaalde doelgroep die een bedrijf aanspreekt. Zij willen jouw als het ware inzetten om de producten of diensten te promoten op jouw privé-account. Dat is slim van die bedrijven want zeg nou eerlijk, we worden allemaal wel moe van die talloze advertenties op Facebook en Youtube.

De meeste voorkomende mogelijkheden tot verdiensten als influencer zijn:

  • Bedrijven betalen je simpelweg gewoon om een product te promoten om Instagram. Eigenlijk is dit de vorm van de reclame die we kennen op televisie of andere media kanalen.
  • Een verkoop van producten voor iemand anders. Hiermee kan jij per sale een percentage of bedrag verdienen. Dit heet in de marketing begrippen: affiliate marketing.
  • Je hoeft niet voor andere te verkopen, misschien heb jij zelf ook producten of diensten die je kan verkopen van een eigen bedrijf. In dat geval is elke verkoop direct voor jou!
  • De laatste is even wat anders, stel je voor jij hebt passie voor zang en post zo nu en dan iets over jouw zangkunsten op Instagram, kan dit wel een opstapje zijn naar iets groters voor je.

De meeste mensen denken dat je meteen bakken met producten en zakken vol cash per post tevoorschijn komen. Het antwoord daarop is: Nee, in de meeste gevallen niet maar, er valt wel iets leuks aan te verdienen. Veel bedrijven geven gratis producten aan je als je er even over praat of iets over post. Mocht dat bedrijf nou helemaal in jouw interesses liggen dan is dat mooi meegenomen lijkt me, toch?

Dit was het weer, wat vond jij ervan? Heb jij misschien andere verdienmodellen gevonden? Laat het ons weten! Want dan zorgen wij dat de rest ook op de hoogte word gebracht!

Categorieën: Tips en Tricks

Geef een reactie