User-agent: * Disallow: /cgi-bin/ Disallow: /images/ Disallow: /pages/thankyou.html

In sommige gevallen (wanneer je bezit over een Apple-watch) is het vrij vervelend om constant je telefoon er bij te moeten pakken. Stel je voor je wil even ongestoord door je Instagram-feed heen scrollen in de les. Dan zou het toch top zijn om die via je pols-device te kunnen? Dan is dit misschien iets voor jou!

Lens is namelijk recent met de app: Lens for IG uitgekomen. Dit is een app die het jou niet verplicht om je telefoon erbij te pakken om de laatste selfies van je volgers te bekijken. Instagram heeft dit zelf ook al geprobeerd maar heeft het naar een tijdje stopgezet. Vandaar dat er nu een alternatief is verschenen.

Er zit natuurlijk wel een maar aan dit verhaal want het enige wat je niet kunt doen met de app, is het posten van een foto of video of een livestream volgen. Maar voor de rest kan je eigenlijk alles wat je gewend bent van Instagram via je Iphone. Echter moet je wel eerst even inloggen om je smartwatch te koppelen. Maar dat is zo gebeurd.

Let op! Het is wel even wennen. De app lijkt namelijk totaal niet op de app die je gewend bent in vanaf je telefoon. Het werkt namelijk met een menu die je waar je alles van Instagram kan terugvinden. De menu opties zijn: feed, verhalen, jouw activiteiten, ontdekken, berichten en jouw profiel en de zoekfunctie.

Maar goed, wat we allemaal doen is het simpelweg door scrollen en liken. Maar hoe werkt dat dan op mijn kleine scherm? Eigenlijk zoals je gewend bent, gewoon met je vinger of de draaischijf aan de zijkant van je watch. Liken doe je simpelweg door op het hartje te klikken! Een ervaren minpunt is dat je niet snel door je feed kan scrollen als deze vol staat met video’s. Daar heeft je smartwatch gewoon simpel weg meer tijd voor nodig om te laden.

Er zit eigenlijk wel een groot haak aan dit verhaal. De gratis versie van Lens is eigenlijk alleen voor het scrollen en het liken. Wanneer dit voor jou genoeg is, lijkt het mij de ideale oplossing voor je. Maar wanneer je ook op wil reageren op de geplaatste foto van je nichtjes kat. Dan heb je een probleem, de app vraag namelijk 2.29 euro voor de reageerfunctie. Het is geen monsterbedrag, maar wel vervelend.

Al met al een uitkomst dus om door je feed heen te scrollen, en wil je de complete ervaring van de app? Dan moet je toch even die 2.29 euro betalen.


Geef een reactie