User-agent: * Disallow: /cgi-bin/ Disallow: /images/ Disallow: /pages/thankyou.html

Hallo Instagram fanaten, we willen jullie even wat minder nieuws melden. Internetfenomeen Grumpy cat is namelijk overleden. Tragisch nieuws natuurlijk, want de permanent gefronste kat is of was een van de bekendste huisdieren op het internet. De kat is op 7-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een urineweginfectie.

De oorsprong van Grumpy cat

In 2012 begon het allemaal voor de chagerijnig kijkende kat. Zijn wereldfaam werd online behaald na dat de broer van de eigenaar, tabatha bundesen een foto plaatste op het platform Reddit. Binnen een paar dagen bekeken meer dan miljoenen mensen de foto van de kat. De eigenaar zag hier wat in een begon een hele back story voor de kat te maken, de naam van de kat was eigenlijk Tardar Sauce, wat ook een vrij orginele naam is natuurlijk.

De kat bleek al snel een goudmijn te zijn en veroverde het internet. In 2014 zou Bundesen naar verluid al 81 miljoen euro verdiend hebben aan haar huisdier. De kat werd namelijk door grote bedrijven ingezet in reclame. Verder heeft de kat de rode loper behaald en een eigen kledinglijn. De kat heeft in totaal 10,7 miljoen volgers op social media kanalen. Waarvan de meeste op Facebook terug te vinden zijn.

De trendzetter

Het succes van Grumpy cat was als het ware het startschot van een complete online wereld voor husdieren met een vreemd of grappig uiterlijk. Door dié ene foto op reddit te plaatsten, staat onze facebook en instagram tegenwoordig voor met kattenfilmpjes en honden die raar rennen met een complete song eronder.

Bekende social media huisdieren

Zoals hierboven al gezegd, heeft Grumpy cat een ware hype gecreeerd voor huisdieren op social media kanalen. Om jullie even te laten lachen is hier een lijstje van een aantal dieren die wel de moeite waard zijn om even op te zoeken.

 1. Disco the parakeet
 2. Esther the wonderpig
 3. Boo the dog
 4. Harry de cavia
 5. Darcy the flying hedgehog
 6. Hana uoj
 7. Prissy pig
 8. Joejoe the capybara
 9. Wally and molly
 10. Sam has eyebrows
 11. Tuna melts my heart

De eigenaar van Grumpy cat is natuurlijk erg verdrietig met het verlies van het katje maar laat wel weten via twitter: ‘miljoenen mensen over de hele wereld hebben moeten lachen om mijn kat. Zelfs in moeilijke tijden. Ze zal altijd blijven voortleven onder al haar fans.’ Inderdaad een mooie gedachten van de eigenaar.


Geef een reactie